Ons land produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. We zijn na de Nederland Verenigde Staten de tweede grootste voedselexporteur ter wereld. In de aflevering “De voedsel BV” van VPRO Tegenlicht neemt Kadir van Lohuizen een kijkje in de voedselindustrie en laat hij ons zien wat de rol van Nederland is in het wereldwijde voedselsysteem. Hij gaat op bezoek bij grote productiebedrijven, volgt de NVWA op Schiphol, duikt in de reststroom en laat zien hoe Plantlab iedere zestien dagen groenten oogst. 

Onthullend en ook onthutsend!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!