Kinderen worden geacht later verstandige keuzes te kunnen maken als het gaat om hun eigen gezondheid, het milieu en de maatschappij.

In het NRC van 6 november stellen Jaap Seidell en Coosje Dijkstra van de VU Amsterdam dat scholen daarin een grotere rol moeten nemen dan zij nu doen. In het onderwijs en in de politiek wordt vaak gedacht dat dit tot de opvoedtaak van de ouders behoort, maar hun kennis op dit gebied is meestal beperkt. Dit is niet zo verwonderlijk in een omgeving die vooral uitnodigt tot het maken van ongezonde keuzes.

Dat het anders kan bewijzen de resultaten van tallozen experimenten en onderzoeksprojecten in binnen en buitenland.Meer aandacht voor gezonde voeding, aanbod van gezonde voeding en meer bewegingsonderwijs leiden tot gezondere kinderen die gezonder eten en zich beter kunnen concentreren op school.

Ook Moeke pleit hartstochtelijk voor een gezonde warme lunch op de basisschool, in combinatie met educatieve programma’s over gezonde voeding. Want aanleren is veel effectiever dan afleren!

Lees hier het hele artikel.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Nutriscore buitenspel?

Met de Nutriscore kan de consument in één oogopslag zien hoe gezond een product is, een groene A is supergezond, een rode E heel ongezond.

Lees verder

Jong geleerd, oud gedaan

Speciaal voor Moekes Krantje schreef Jet van Nieuwkerk (o.a. schrijfster van het kookboek Op!) onderstaande gastcolumn met de titel Jong geleerd, oud gedaan. Jong geleerd,

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!