Die waarschuwing geven Jaap Seidell en Jutka Halberstadt in een uitgebreid artikel in het Parool van 3 november jl. over “De hobbels van het veganisme”. 

Nu steeds duidelijker wordt dat het eten van veel dierlijke producten gepaard gaat met onnoemelijk veel dierenleed en ook een onhoudbare manier is om de steeds maar groeiende wereld­bevolking te voeden, overwegen steeds meer mensen om de consumptie van vlees, zuivel en eieren te minderen of er helemaal mee te stoppen. 

Maar is een geheel plantaardige voeding ook goed voor baby’s en kinderen in de groei?

Deskundigen geven aan dat een gezonde groei en ontwikkeling van kinderen goed mogelijk is op een veganis­tisch voedingspatroon, maar dat dat wel vraagt om een zorgvuldige keuze van voedingsmiddelen en doorgaans ook het gebruik van supplementen. 

Vooral in het begin van het leven is een volwaardige voeding van levens­belang vanwege de snelle groei en ontwikkeling van het brein en andere organen. Voor kinderen jonger dan vijf jaar is een volwaardige veganistische voeding het lastigst te realiseren. Seidell en Halberstadt raden het af.

Moeke kiest evenmin voor veganistisch. In onze maaltijden combineren wij veel plantaardig met verantwoorde beetjes zuivel, vlees en vis.

Lees hier het hele artikel.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!