Overgewicht is een risicofactor bij corona. In Trouw bepleit filsofoof Valerie Granberg een hogere prioriteit op de politieke agenda voor gezondheidspreventie. Een overheid die niet wil betuttelen en vindt dat mensen zelf moeten kunnen bepalen wat zij in hun mond stoppen gaat er volgens haar te gemakkelijk aan voorbij dat we nu ook worden betutteld door de marketingbudgetten van de voedingsindustrie, die niet uitgaat van onze gezondheid maar van bedrijfsresultaat. 

Granberg verwijst naar de oorspronkelijke eed van de Griekse arts Hippocrates (460-370 v. Chr.), grondlegger van de westerse geneeskunde: ‘Ik zal naar mijn beste oordeel en vermogen en om bestwil mijner zieken hun een leefregel voorschrijven’. Hippocrates spreekt dus over het voorschrijven van een leefregel, kortom over preventie. De coronacrisis lijkt hét moment om hier weer hernieuwde betekenis aan te geven want ook preventie kan mensen levens redden.

Moeke voegt hier graag aan toe: Leefregels leer je liefst zo vroeg mogelijk want dan worden regels gewoonten waar je niet meer over hoeft na te denken. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Vitamine C-bommen

Vitamine C, iedereen weet dat het belangrijk is voor je gezondheid en weerstand. Maar waarom eigenlijk, wat doet het voor ons lijf? Op Gezondsheidsnet kun

Lees verder

Onze Nina!

Laat deze styliste-in-haar-vrije-tijd maar schuiven. Sinds zij er is heeft ons kantoor een enorme upgrade gehad en zijn de bedrijfsborrels, uitjes en cadeau’s er enorm

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!