In het NRC las Moeke een interessant artikel over het proefschrift Healthy and Sustainable Diets waarop Wageningen-onderzoeker Sander Biesbroek onlangs promoveerde. Zijn belangrijkste conclusie: gezonder eten is ook duurzamer eten dus als we ons allemaal een beetje beter aan de richtlijnen voor gezonde voeding houden zou dat een enorme winst opleveren voor onze gezondheid én voor het (ons) milieu. 

Een mes dat aan twee kanten snijdt sterkt Moeke in haar strijd voor gezonde voeding op kinderopvang en school!

Zijn onderzoek is mede gebaseerd op gegevens uit een Europese studie naar kanker en voeding waarin 40.000 Nederlanders 20 jaar zijn gevolgd.  Dat is bijzonder want tot nu toe was alleen het eetpatroon van Nederlanders op een bepaald moment bekend. 

Voor meer interessante inzichten uit het onderzoek, klik hier.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!