In een column in Het Parool gaan Jaap Seidell en Jutka Halberstadt in op de vraag hoe een eerlijk en duurzaam voedselsysteem kan voorkomen dat de mens de planeet opeet en al doende zijn eigen gezondheid blijft schaden. 

In de ideeënstrijd over de oplossing van het probleem staan “tovenaars” en “profeten” tegenover elkaar. De tovenaars geloven heilig in nieuwe technologie innovatie als genetische modificatie, betere fotosynthese en kweekvlees. Zo kunnen we onze manier van consumeren voortzetten. De profeten bewaken de natuurlijke grenzen van de planeet en het ecologisch evenwicht van bodem, planten, dieren en mensen. We moeten onze leefstijl en relatie met de natuur en dieren drastisch aanpassen.

Haast is geboden. Seidell en Halberstadt zouden het daarom fantastisch vinden als profeten en tovenaars gaan samenwerken richting het beste van twee werelden. Maar erg optimistisch over de realiteit van dat scenario zijn ze niet. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!