In een column in Het Parool gaan Jaap Seidell en Jutka Halberstadt in op de vraag hoe een eerlijk en duurzaam voedselsysteem kan voorkomen dat de mens de planeet opeet en al doende zijn eigen gezondheid blijft schaden. 

In de ideeënstrijd over de oplossing van het probleem staan “tovenaars” en “profeten” tegenover elkaar. De tovenaars geloven heilig in nieuwe technologie innovatie als genetische modificatie, betere fotosynthese en kweekvlees. Zo kunnen we onze manier van consumeren voortzetten. De profeten bewaken de natuurlijke grenzen van de planeet en het ecologisch evenwicht van bodem, planten, dieren en mensen. We moeten onze leefstijl en relatie met de natuur en dieren drastisch aanpassen.

Haast is geboden. Seidell en Halberstadt zouden het daarom fantastisch vinden als profeten en tovenaars gaan samenwerken richting het beste van twee werelden. Maar erg optimistisch over de realiteit van dat scenario zijn ze niet. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!