Het Nieuwsblad (B) doet verslag van een onderzoek van de KU Leuven naar de wijze waarop jongeren op sociale media in aanraking komen met voeding. De resultaten zijn onthutsend. Jongeren worden op grote schaal “getarget” door producenten van fastfood. Het beeld dat ze krijgen voorgeschoteld is voornamelijk ongezond en in veel te grote proporties.

De onderzoekers trekken een voor de hand liggende conclusie: meer gezonde normale voeding promoten op sociale media. De overheid moet daar uiteraard een rol in spelen maar ook “influencers” moeten hun verantwoordelijkheid nemen. 

Moeke blijft investeren in de basis: kinderen zo jong mogelijk leren gezond te eten. Het zou ook heel erg helpen als al die online reclame voor slecht eten aan banden wordt gelegd.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

In Finland lukt het gewoon!

Op LinkedIn raakte Moeke geïnspireerd door een bericht over de succesvolle Finse strijd tegen overgewicht. Daar is het aantal 5-jarige kinderen met overgewicht gehalveerd!  Niet via een

Lees verder

Woekervoedsel

Soms wordt er zomaar ineens een nieuw woord bedacht dat met een ferme klap de spijker op zijn kop slaat. In haar 2-wekelijkse column in de Volkskrant

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!