Als één van de weinige scholen in Nederland serveert basisschool Misha de Vries in Vught al langere tijd een warme lunch aan haar leerlingen. Dat vinden ze daar belangrijk want het is gezond, heeft een positief effect op de energie en faciliteert dat kinderen gezamenlijk genieten en aandacht hebben voor het eten en voor elkaar. En dat past precies bij hun visie, dat aandacht en waardering de belangrijkste voorwaarden zijn om tot leren te komen.

In het nieuwe schooljaar zal Moekes Maaltijd de dagelijkse warme maaltijd gaan verzorgen. Dat is in het begin natuurlijk voor iedereen een beetje spannend, vooral voor de kinderen. Maar gelukkig hebben kinderen al in de eerste week complimenten aan de kok laten overbrengen!   

Moeke is trots dat basisschool Misha de Vries voor haar verse, gezonde maaltijden heeft gekozen. Het is één van de eerste schapen over de dam op weg naar een toekomst waarin alle kinderen in Nederland door een gezonde warme schoollunch gaan bijdragen aan de strijd tegen overgewicht en een ongezonde leefstijl.  

Moeke staat klaar om samen met andere innovatieve basisscholen de transitie naar een warme lunch in praktijk te brengen en wij roepen overheid en bedrijfsleven op om initiatieven krachtig te steunen en faciliteren. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Nutriscore buitenspel?

Met de Nutriscore kan de consument in één oogopslag zien hoe gezond een product is, een groene A is supergezond, een rode E heel ongezond.

Lees verder

Jong geleerd, oud gedaan

Speciaal voor Moekes Krantje schreef Jet van Nieuwkerk (o.a. schrijfster van het kookboek Op!) onderstaande gastcolumn met de titel Jong geleerd, oud gedaan. Jong geleerd,

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!