Als één van de weinige scholen in Nederland serveert basisschool Misha de Vries in Vught al langere tijd een warme lunch aan haar leerlingen. Dat vinden ze daar belangrijk want het is gezond, heeft een positief effect op de energie en faciliteert dat kinderen gezamenlijk genieten en aandacht hebben voor het eten en voor elkaar. En dat past precies bij hun visie, dat aandacht en waardering de belangrijkste voorwaarden zijn om tot leren te komen.

In het nieuwe schooljaar zal Moekes Maaltijd de dagelijkse warme maaltijd gaan verzorgen. Dat is in het begin natuurlijk voor iedereen een beetje spannend, vooral voor de kinderen. Maar gelukkig hebben kinderen al in de eerste week complimenten aan de kok laten overbrengen!   

Moeke is trots dat basisschool Misha de Vries voor haar verse, gezonde maaltijden heeft gekozen. Het is één van de eerste schapen over de dam op weg naar een toekomst waarin alle kinderen in Nederland door een gezonde warme schoollunch gaan bijdragen aan de strijd tegen overgewicht en een ongezonde leefstijl.  

Moeke staat klaar om samen met andere innovatieve basisscholen de transitie naar een warme lunch in praktijk te brengen en wij roepen overheid en bedrijfsleven op om initiatieven krachtig te steunen en faciliteren. 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!