Gezondheidsnet zet in een informatief artikel de feiten op een rij over palmolie, een vet dat in heel veel producten in de keuken-, koel- en badkamerkast is te vinden.

Palmolie krijg je door persing van de vruchten van een palmboom zoals olijfolie van olijven. Palmolie zit in zeker 60 procent van alle producten in de supermarkt! 

Palmolie bevat relatief veel ongezonde verzadigde vetten, tot wel de helft. Voor olijf- en zonnebloemolie is dat maar 11-15 procent. Moeke gebruikt daarom geen palmolie bij de bereiding van de maaltijden. Enkel olijfolie!

In dit artikel lees je meer over onder andere ook de economische en milieu-aspecten van palmolie.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

In Finland lukt het gewoon!

Op LinkedIn raakte Moeke geïnspireerd door een bericht over de succesvolle Finse strijd tegen overgewicht. Daar is het aantal 5-jarige kinderen met overgewicht gehalveerd!  Niet via een

Lees verder

Woekervoedsel

Soms wordt er zomaar ineens een nieuw woord bedacht dat met een ferme klap de spijker op zijn kop slaat. In haar 2-wekelijkse column in de Volkskrant

Lees verder

Past het dier nog op ons bord?

Imke de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen Universiteit. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Moeke deed daar al eerder

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!