Gezondheidsnet zet in een informatief artikel de feiten op een rij over palmolie, een vet dat in heel veel producten in de keuken-, koel- en badkamerkast is te vinden.

Palmolie krijg je door persing van de vruchten van een palmboom zoals olijfolie van olijven. Palmolie zit in zeker 60 procent van alle producten in de supermarkt! 

Palmolie bevat relatief veel ongezonde verzadigde vetten, tot wel de helft. Voor olijf- en zonnebloemolie is dat maar 11-15 procent. Moeke gebruikt daarom geen palmolie bij de bereiding van de maaltijden. Enkel olijfolie!

In dit artikel lees je meer over onder andere ook de economische en milieu-aspecten van palmolie.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!