In het rijke en welvarende Nederland heeft de voedselcharitas haar vleugels verder uitgeslagen. In NRC wordt verslag gedaan van de verstrekking van een gezond ontbijt aan kinderen op Rotterdamse basisscholen omdat ze dat thuis niet krijgen. De financiële problemen zijn thuis zo groot dat hun ouders de boodschappen niet meer kunnen betalen. 

Volgens het Jeugdeducatiefonds geldt dit voor naar schatting de helft van de kinderen op ongeveer honderd van de bijna 200 basisscholen in Rotterdam. In heel Nederland komen 1.800 van de 7.000 scholen in aanmerking voor een financiële bijdrage van het fonds waarmee het leven van een leerling of groep leerlingen kan worden verbeterd.  

Zeer waarschijnlijk zijn het dezelfde scholen die in aanmerking gaan komen voor de gratis schoollunch waar de overheid 100 miljoen voor wil uittrekken.

Voor de kinderen is het natuurlijk heel fijn dat zij geholpen worden maar voor ons welvarende land is een grote schande dat de weg naar gezonder eten niet via de volksgezondheid loopt maar via de armoedebestrijding.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Watermeloenijsjes!

Watermeloen op een warme zomerdag, heerlijk! Maar ook best wel heel groot! Maak je er ook ijsjes van dan zijn ze nooit tè groot en

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!