Het project van Kas tot Bord heeft als doel om voedselvaardigheden en kennis over gezonde voeding bij kinderen op praktijkscholen te vergroten. Denk aan het zelf kweken en oogsten van groente en fruit, de bereiding van gezonde gerechten, het betrekken van ouders en de aansluiting zoeken richting de beroepsmarkt.

Praktijkschooljongeren behoren vaker tot het lagere sociale economische deel van de samenleving met vaak relatief minder gezonde eetgewoonten. Zij lopen daardoor meer risico op het ontwikkelen van welvaartziektes, zoals obesitas. Voor hen is het dus extra belangrijk om in de schoolomgeving kennis op te doen en vaardigheden te ontwikkelen, op een manier die aansluit bij hun beleefwereld en opleidingsniveau, zodat zij gemotiveerd, enthousiast en bekwaam worden om gezonde en duurzame keuzes te maken.

Het project is een samenwerking tussen Wageningen Universiteit en Universiteit Maastricht. Het WUR is op zoek naar bedrijven en organisaties die willen bijdragen aan dit maatschappelijk relevante thema en/of op zoek zijn naar mogelijkheden om hun bedrijfstak te presenteren aan toekomstige werknemers. Met een cash en in kind (producten, meedenk-uren) bijdrage kan men participeren en richting geven aan dit project.

Bij interesse of meer informatie: WUR

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Watermeloenijsjes!

Watermeloen op een warme zomerdag, heerlijk! Maar ook best wel heel groot! Maak je er ook ijsjes van dan zijn ze nooit tè groot en

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!