Goed voor 4 porties – bereiding circa 30 min

De ingrediënten:
– 160 g volkoren spaghetti
– 2 preien
– 150 g doperwten
– 50 g feta, in blokjes
– 50 ml hete groentebouillon
– 1 el verse dille, grofgehakt
– rasp van een 1/2 citroen
– 1 teen knoflook
– 2 el olijfolie
– peper en zout
– kookvocht

De bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de prei en knoflook kort, of tot de prei wat zachter is (maar nog niet verkleurd).
2. Giet de warme bouillon erbij en stoof de prei in circa 6 minuten gaar.
3. Kook ondertussen de spaghetti, volgens de aanwijzingen op de verpakking, beetgaar.
4. Doe de doperwten en citroenrasp bij de prei en warm even goed door.
5. Breng op smaak met peper en zout.
6. Verdeel de pasta over vier kommetjes en schep de gestoofde prei met de doperwten en het kookvocht erop.
7. Garneer met de feta en dille.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!