Goed voor 4 porties – bereiding circa 30 minuten

De ingrediënten:
– 2 uien (gesnipperd)
– 1 teen knoflook (fijngehakt)
– 125 g wortel (in blokjes)
– 125 g champignons (in partjes)

– 100 g linzen uit blik (afgespoeld)
– 1 tl tomatenpuree
– 160 ml tomatenblokjes uit blik
– 200 ml hete groentebouillon
– 100 g volkoren pasta

– 2 takjes oregano (alleen de blaadjes, fijngehakt)
– 2 takjes tijm (alleen de blaadjes, fijngehakt)
– 4 takjes blaadjes basilicum (alleen de blaadjes, fijngehakt) + extra om te garneren

– 1 el olijfolie
– Peper en zout
– Optioneel: feta

De bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten, tot ze glazig en zacht zijn; ze mogen niet verkleuren.
2. Voeg de wortel en champignons toe en bak ze nog 3 minuten. Doe vervolgens de linzen, tomatenpuree, tomatenblokjes en bouillon erbij. 
3. Zet het vuur laag, voeg tijm en oregano toe en laat het geheel al roerend 10 minuten pruttelen, tot de wortel gaar is.
4. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. 
5. Voeg de basilicum toe aan de saus en verwarm nog een keer goed. Breng op smaak met peper en zout. 
6. Doe de pasta in een schaal, giet de saus erover en garneer met basilicum en eventueel feta. 

Lekker met een frisse salade!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!