Goed voor 4 porties – bereiding circa 30 minuten
De ingrediënten:
– 2 uien (gesnipperd)
– 1 teen knoflook (fijngehakt)
– 125 g wortel (in blokjes)
– 125 g champignons (in partjes)
– 100 g linzen uit blik (afgespoeld)
– 1 tl tomatenpuree
– 160 ml tomatenblokjes uit blik
– 200 ml hete groentebouillon
– 100 g volkoren pasta
– 2 takjes oregano (alleen de blaadjes, fijngehakt)
– 2 takjes tijm (alleen de blaadjes, fijngehakt)
– 4 takjes blaadjes basilicum (alleen de blaadjes, fijngehakt) + extra om te garneren
– 1 el olijfolie
– Peper en zout
– Optioneel: feta
De bereiding:
1. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten, tot ze glazig en zacht zijn; ze mogen niet verkleuren.
2. Voeg de wortel en champignons toe en bak ze nog 3 minuten. Doe vervolgens de linzen, tomatenpuree, tomatenblokjes en bouillon erbij.
3. Zet het vuur laag, voeg tijm en oregano toe en laat het geheel al roerend 10 minuten pruttelen, tot de wortel gaar is.
4. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
5. Voeg de basilicum toe aan de saus en verwarm nog een keer goed. Breng op smaak met peper en zout.
6. Doe de pasta in een schaal, giet de saus erover en garneer met basilicum en eventueel feta.
Lekker met een frisse salade!