Na lezing van de programma’s van de acht grootste politieke partijen concludeert chirurg Maurits de Brauw in de Volkskrant dat overgewicht en obesitas, ondanks de Corona-pandemie, nog geen groot politiek probleem zijn. 

“Geen enkele partij stelt een doel voor het keren van de groei van overgewicht en obesitas. De door partijen genoemde maatregelen lijken afkomstig uit een grabbelton: willekeurig, onsamenhangend en daardoor nauwelijks effectief. De partijprogramma’s weerspiegelen geen enkel besef van urgentie omtrent de groei en de gevolgen van obesitas”.

Moeke stelt vast dat in die grabbelton de op lange termijn meest effectieve maatregel überhaupt niet is te vinden: het stoppen van de instroom van nieuwe obesitas patiënten door kinderen op school van jongs af aan gezond te leren eten en te leren wat gezonde voeding is.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!