Pointer, het onderzoeksplatform van KRO-NCRV, heeft uitgezocht dat het aanbod van fastfood rond middelbare scholen (snackbar, grillroom, shoarmatenten, supermarkten etc.) de afgelopen 10 jaar met 35% is gegroeid. Rond middelbare scholen met veel achterstandsleerlingen groeide het fastfoodaanbod zelfs met 48 procent.

Bij onze buren in Belgie is het al niet anders. Volgens een analyse van het Gentse bedrijf RetailSonar liggen er daar gemiddeld dertien scholen in een straal van 1 kilometer rond elk fastfoodrestaurant.

Volgens voedingswetenschapper prof. Jaap Seidell stuurt het aanbod de vraag: als er veel ongezond eten is wordt er ongezond gegeten. We hebben namelijk een aangeboren voorkeur voor zoet en vet eten en daar maakt de fastfoodbranche handig gebruik van.

De kinderen die op de opvang dagelijks Moeke eten hebben twee keer geluk: ze eten iedere dag gezond en ze zijn nog te klein om zelf hun eten te kopen.

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Moekes Blog

De voedsel BV

Ons land produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. We zijn na de Nederland Verenigde Staten de tweede grootste voedselexporteur

Lees verder

Junkfood reclame in de ban?

Pointer meldt dat Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid wil dat de industrie stappen zet met het beschermen van kinderen tegen junkfoodreclame. De leeftijdsgrens moet omhoog

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!