De Telegraaf maakt melding van het voornemen van Minister Staghouwer van Landbouw om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden van een vleestaks om zo ’de consument te stimuleren een gezonde en duurzame keuze te maken, meer plantaardig en duurzaam en/of biologisch te eten en minder te laten verspillen’. Volgens Staghouwer is de rol van de overheid om verkeerd voedsel extra te beprijzen.

De minister wil daarnaast dwingende afspraken maken met winkels en supermarkten door het verplichten van ’een minimaal percentage aan duurzaam en/of biologisch voedsel’. Dat moet ook op zichtbare plekken in de schappen komen. 

Een mogelijke vleestaks komt bovenop belastingverhoging op niet-alcoholische (fris)dranken, een nieuwe suikertaks en onderzoeken die lopen naar het verlagen van de btw (van 9% naar 0%) op groente en fruit.

Zo ontstaat een lange rij voornemens die goed zijn voor mens en milieu. Het net verschenen IPPC klimaatrapport hamert er nogmaals op dat we het met goede voornemens niet gaan redden.  

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!