De Telegraaf maakt melding van het voornemen van Minister Staghouwer van Landbouw om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden van een vleestaks om zo ’de consument te stimuleren een gezonde en duurzame keuze te maken, meer plantaardig en duurzaam en/of biologisch te eten en minder te laten verspillen’. Volgens Staghouwer is de rol van de overheid om verkeerd voedsel extra te beprijzen.

De minister wil daarnaast dwingende afspraken maken met winkels en supermarkten door het verplichten van ’een minimaal percentage aan duurzaam en/of biologisch voedsel’. Dat moet ook op zichtbare plekken in de schappen komen. 

Een mogelijke vleestaks komt bovenop belastingverhoging op niet-alcoholische (fris)dranken, een nieuwe suikertaks en onderzoeken die lopen naar het verlagen van de btw (van 9% naar 0%) op groente en fruit.

Zo ontstaat een lange rij voornemens die goed zijn voor mens en milieu. Het net verschenen IPPC klimaatrapport hamert er nogmaals op dat we het met goede voornemens niet gaan redden.  

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!