De Telegraaf maakt melding van het voornemen van Minister Staghouwer van Landbouw om een onderzoek te starten naar de mogelijkheden van een vleestaks om zo ’de consument te stimuleren een gezonde en duurzame keuze te maken, meer plantaardig en duurzaam en/of biologisch te eten en minder te laten verspillen’. Volgens Staghouwer is de rol van de overheid om verkeerd voedsel extra te beprijzen.

De minister wil daarnaast dwingende afspraken maken met winkels en supermarkten door het verplichten van ’een minimaal percentage aan duurzaam en/of biologisch voedsel’. Dat moet ook op zichtbare plekken in de schappen komen. 

Een mogelijke vleestaks komt bovenop belastingverhoging op niet-alcoholische (fris)dranken, een nieuwe suikertaks en onderzoeken die lopen naar het verlagen van de btw (van 9% naar 0%) op groente en fruit.

Zo ontstaat een lange rij voornemens die goed zijn voor mens en milieu. Het net verschenen IPPC klimaatrapport hamert er nogmaals op dat we het met goede voornemens niet gaan redden.  

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Plantaardig, u weet wel waarom!

In de Volkskrant leest Moeke dat een voedingspatroon van minimaal 60 procent plantaardig is goed voor onze gezondheid, zo concludeerde ook de Gezondheidsraad na onderzoek vorig jaar. Meer plantaardig

Lees verder

Avocado’s in the rain

Avocado’s zijn gezond, dat is inmiddels algemeen bekend. De vruchtgroente bevat veel onverzadigd vet in de vorm van oliezuur en dat is bijzonder voor een

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!