In alle landen om ons heen is een gezonde schoollunch al heel lang een goede gewoonte. Zo niet in Nederland. Een recente enquête van Pointer onder leerkrachten bevestigt dat ouders de lunchtrommeltjes nog maar al te vaak volstoppen met ongezonde witte boterhammen met zoet beleg, sapjes, koekjes en snoepjes en zelfs saucijzenbroodjes en pepernoten.

Maar de panelen beginnen te schuiven. Al eerder maakte Moeke melding van een  proefproject in Limburgwaarin de voordelen van een gezonde schoollunch ondubbelzinnig zijn aangetoond. En in Zweden, waar een gezonde schoollunch al 50 jaar de standaard is, heeft men ontdekt dat elke Zweedse kroon die de overheid investeert er uiteindelijk vier oplevert.  

Het grootste deel van de ouders is inmiddels voor, zo blijkt uit een andere peiling van Pointer. Je zou denken, waar wachten we nog op?

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Haal de bende van je bord

Foodwatch is een internationale organisatie die opkomt voor de rechten van consumenten op eerlijk, veilig en gezond voedsel. Helemaal Moeke dus! De Nederlandse tak van Foodwatch is

Lees verder

Eiwittransitie

Volgens onder meer het Voedingscentrum en de Gezondheidsraad verkleint een dieet met meer plantaardige eiwitten het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!