Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap Seidell over de verwarrende rol van de voedingsindustrie in hun commercieel gedreven informatievoorziening over gezonde voeding. 

Er gaat ongeveer 3000 x zoveel geld om in de marketing van meestal ongezonde bewerkte voedingsmiddelen als in de voorlichting over gezonde voeding. In combinatie met een overheid die voedselkeuze een eigen verantwoordelijkheid van haar burgers vindt leidt dat op grote schaal tot privatisering van de winst en collectivering van het verlies door de exploderende kosten van de gezondheidszorg en tot een enorme gezondheidskloof tussen het welvarende en minder welvarende deel van de bevolking. We spreken over welvaartsziekten maar dat is volgens Jaap Seidell een misleidende term, feitelijk gaat het om armoedeziekten.

Volg hier het gehele gesprek: https://youtu.be/TSRyrag3iZU

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Weg met die trommel

Onderzoek van 500 broodtrommeltjes op 7 basisscholen leert dat het droevig is gesteld met lunch van scholieren op Nederlandse basisscholen. Veel koekjes, suikerhoudende drankjes, bewerkt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!