Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap Seidell over de verwarrende rol van de voedingsindustrie in hun commercieel gedreven informatievoorziening over gezonde voeding. 

Er gaat ongeveer 3000 x zoveel geld om in de marketing van meestal ongezonde bewerkte voedingsmiddelen als in de voorlichting over gezonde voeding. In combinatie met een overheid die voedselkeuze een eigen verantwoordelijkheid van haar burgers vindt leidt dat op grote schaal tot privatisering van de winst en collectivering van het verlies door de exploderende kosten van de gezondheidszorg en tot een enorme gezondheidskloof tussen het welvarende en minder welvarende deel van de bevolking. We spreken over welvaartsziekten maar dat is volgens Jaap Seidell een misleidende term, feitelijk gaat het om armoedeziekten.

Volg hier het gehele gesprek: https://youtu.be/TSRyrag3iZU

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!