De Transitiecoalitie Voedsel is een coalitie van circa 150 Nederlandse koplopers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid. De coalitie streeft naar een transitie naar onder meer een voedselcultuur en voedselomgeving waarin voedsel gewaardeerd wordt en kwaliteit, duurzaamheid, gezondheid, smaak en veel groente en fruit voorop staan. Op weg naar het principe ‘eet jezelf en de wereld gezond’.

Dat sluit naadloos aan op Moekes ambitie om kinderen gezond te leren eten op weg naar een gezonde en verantwoorde levensstijl als fundament voor een duurzame wereld.

Wij hopen met onze kennis en ervaring te kunnen bijdragen aan de realisatie van de transitie en betrokken te raken bij nieuwe initiatieven op dit gebied. 

Zie voor meer informatie: https://transitiecoalitievoedsel.nl

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Junkfood in de lunchtrommel

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA wil fastfood voor kinderen verbieden als fastfoodketens hun producten niet snel gezonder maken. De leeftijdsgrens zou vergelijkbaar kunnen zijn met

Lees verder

Vullen of voeden

Thomas Ritt en Ozan Topaloglu presenteren een serie podcasts onder de titel “Levenslessen”. In aflevering 7 hebben ze een verhelderend en confronterend gesprek met  prof. Jaap

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!