Uit ons Krantje: het recept voor erwtensoep voor thuis. Eet smakelijk!

< Voor 4 porties van 250 gram >

125 g spliterwten

15 g (plantaardige) boter

100 g witte ui in blokjes

80 g prei fijngesneden

100 g winterpeen in kleine blokjes

100 g knolselderij in kleine blokjes

20 g bleekselderij fijngesneden

5 g peterselie gesneden

2 g tijm gedroogd

1 laurierblad

1 teentje knoflook

0,5 groentebouillon blokje (liefst zonder of met minder zout)

0,8L water

zout en peper naar smaak

Aan de slag:

Kook het water en voeg er een bouillonblokje aan toe. Roer tot het is opgelost en laat het dan nog 3 minuten zachtjes doorkoken. 

Verhit de boter in een pan op middelmatig vuur en smoor de ui en knoflook tot de ui glazig is. Voeg vervolgens de winterpeen, knolselderij, bleekselderij, tijm en het laurierblad toe. Smoor het geheel voor een minuut of tien.

Voeg nu de spliterwten, prei en bouillon toe. Kook ongeveer 30 minuten op laag vuur tot alles gaar is.

Haal het laurierblad eruit. Pureer de soep naar eigen behoefte grof of glad. Voeg tot slot de peterselie toe en zout en peper naar behoefte.

Lekker met een snee brood! 

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Nutriscore buitenspel?

Met de Nutriscore kan de consument in één oogopslag zien hoe gezond een product is, een groene A is supergezond, een rode E heel ongezond.

Lees verder

Jong geleerd, oud gedaan

Speciaal voor Moekes Krantje schreef Jet van Nieuwkerk (o.a. schrijfster van het kookboek Op!) onderstaande gastcolumn met de titel Jong geleerd, oud gedaan. Jong geleerd,

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!