Share on facebook
Share on linkedin

Op de “intelligente lockdown” en de “slimme exitstrategie” volgt wat betreft arts Lukas Stalpers (Amsterdam UMC) logischerwijs “pientere preventie” als voorbereiding op een nieuwe pandemie. (Parool 19 april 2020)

Het zijn doorgaans immers de zwakkeren die aan infectieziekten bezwijken. In het verleden waren dat vaak ondervoede kinderen maar bij het coronavirus blijken dat vooral overvoede ouderen te zijn, wier natuurlijke ouderdomszwakte wordt verergerd door vaak vermijdbare onderliggende aandoeningen als hart- en vaatziekten, kanker en diabetes.

Eerst moeten we met zo min mogelijk gezondheids- en economische schade uit de lockdown komen. Daarna moeten we zorgen dat we niet meer zo hard worden geraakt door een nieuw soort virus Het doel van onze gezondheidszorg moet zijn om zo veel mogelijk mensen in zo’n groot mogelijke gezondheid te laten leven en sterven. Dat kan door de “groepsweerbaarheid” te vergroten. Dat bereik je eerder met algemeen dan met specifiek beleid. Zoals de overheid in het verleden investeerde in schoon drinkwater en riolering, zo moet nu worden opgetreden tegen die zogenaamde welvaartsziekten. Daarom moet je in ieder geval voorkomen dat kinderen verkeerde gewoonten aanleren: wie oud wil worden, moet jong beginnen. 

Moeke zegt: heel snel beginnen dus met die gezonde schoollunch!

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en nog veel meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!

Geïnteresseerd in Moekes Maaltijd op jouw kinderopvang- organisatie of school?

Bestel onze proefbox en probeer Moekes Maaltijd gratis en vrijblijvend uit!