In de Volkskrant leest Moeke dat een voedingspatroon van minimaal 60 procent plantaardig is goed voor onze gezondheid, zo concludeerde ook de Gezondheidsraad na onderzoek vorig jaar. Meer plantaardig eten verkleint het risico op chronische ziekten als hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en kanker. Meer plantaardig is ook nodig om binnen de ecologische grenzen van de aarde te consumeren, blijkt uit vele alarmerende studies waaronder het afgelopen najaar gepubliceerde Living Planet Report van het Wereld Natuur Fonds. 

Een groeiend aantal (internationale) organisaties en bedrijven – van supermarkten en cateraars tot gezondheidsorganisaties – heeft het 60 procent-doel omarmd. 

Ook Moeke kookt meer dan 60% plantaardig en is al langere tijd lid van de Transitiecoalitie Voedsel

onze nieuwsbrief zit boordevol nieuws, TIPS, INSPIRATIE, voordelen, recepten en nog veel meer!

We versturen onze gratis nieuwsbrief ongeveer vier keer per jaar. Geen spam, beloofd ;-) 

Verder lezen op het blog

Chef’s table: legends

Op Netflix vind je naast films en series ook heel veel bijzonder documentaires.  De groeiende verzameling “Chef’s table” bevat culinaire documentaires. Over pizza’s, noodles, BBQ

Lees verder

Smaaklessen helpen

Wageningen University & Research (WUR) werkt al sinds 2013 samen met 17 bedrijven in het Voedseleducatie Platform (VEP) om kinderen bewuster te maken van gezonde en duurzame

Lees verder

Spanje pakt door!

In de strijd tegen obesitas pakt Spanje de koe bij de horens, zo leest Moeke in de Volkskrant. Wat in Nederland maar niet wil lukken wordt

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!