
Moeke maakt al haar kruidenmelanges zelf!
Moekes kindermaaltijden hebben een lekkere, herkenbare smaak omdat wij al onze kruidenmelanges zelf maken. De boemboe voor onze bloemkoolcurry bijvoorbeeld, bevat verse kruiden, verse gember
Moekes kindermaaltijden hebben een lekkere, herkenbare smaak omdat wij al onze kruidenmelanges zelf maken. De boemboe voor onze bloemkoolcurry bijvoorbeeld, bevat verse kruiden, verse gember
De anderhalvemetersamenleving negeert het ongezonde leven van velen. In de Volkskrant van 2 juni spoort journalist en schrijver Jeroen Jansen de overheid aan om voorbij de intelligente lockdown te
De Stentor doet verslag van een onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam naar de mening in Nederland over een suikertaks. Ruim de helft van de
Vandaag eten de oudere kids vanaf 3 jaar voor het eerst onze nieuwe Pasta pesto! Moeke maakt de pesto van verse basilicum, verse peterselie, olijfolie,
Merel van Vroonhoven, voormalig topvrouw van de Autoriteit Financiële Markten, koos voor een leven als zij-instromer in het speciaal onderwijs. In de Volkskrant doet zij
Vandaag nieuw op het menu voor de kinderen vanaf 3 jaar: Andijviestamppot met geroosterde paprika & feta. Hopelijk eten alle kinderen er lekker van!
De relatie tussen het beloop van een coronabesmetting en leefstijlziekten zoals overgewicht, diabetes en hart- en vaatziekten is voor 1600 zorgprofessionals reden ons op te roepen
Voeding.nu doet verslag van een experiment waarin is onderzocht of de verkoop van ongezonde snacks kan worden ontmoedigd door ‘de gezonde kassa’ te introduceren. Een initiatief van Albert
Overgewicht is een risicofactor bij corona. In Trouw bepleit filsofoof Valerie Granberg een hogere prioriteit op de politieke agenda voor gezondheidspreventie. Een overheid die niet wil betuttelen en vindt dat
Heerlijk dat we weer elke dag mogen koken voor de kids op onze opvanglocaties en scholen. Ondertussen hebben we de gedwongen pauze goed kunnen benutten
In het BioJournaal lezen we dat Minister Hoekstra (Financiën) een voorstel voor een reële prijs van vlees en goedkopere groenten en fruit (vanaf 2023) naar
Op de “intelligente lockdown” en de “slimme exitstrategie” volgt wat betreft arts Lukas Stalpers (Amsterdam UMC) logischerwijs “pientere preventie” als voorbereiding op een nieuwe pandemie.
Voor 4 personenbereiding ca. 30 min.40 g diepvriesdoperwten40 g sperziebonen, in stukjes2 el olijfolie150 g troskerstomaten½ ui, gesnipperd1 teen knoflook, geperst1 stengel bleekselderij, in stukjes30
Nu is komen vast te staan dat de meeste patiënten op de IC overgewicht stelt hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell (VU Amsterdam) in VoedingNU dat de
Gezondheidsnet doet verslag van het promotieonderzoek van kinderarts Ellen van der Gaag naar de relatie tussen voeding en het immuunsysteem bij jonge kinderen. Zij toont
Moeke kookt vandaag voor kindjes van ouders die niet thuis kunnen blijven.
Nog maar net maakten wij melding van het recente inzicht dat “adipositas” (zwaarlijvigheid) genezing van het Corona-virus bemoeilijkt of wij lezen dat de webredactie van BNR de
Dinsdag as. openen wij voor één dag onze nieuwe keuken om kinderopvanglocaties van een nieuwe voorraad verse maaltijden te kunnen voorzien. Zo draagt Moeke ook
In het Parool signaleren Jaap Seidell (hoogleraar voeding en gezondheid) en Jutka Halberstadt ( psycholoog en universitair docent kinderobesitas) dat mensen met hart- en vaatziekten, diabetes
Door het succes van onze verse kindermaaltijden is ons bedrijf in Utrecht te klein geworden. Uitbreiden was daar niet meer mogelijk. Onze zoektocht naar een
Door de plotse sluiting van de kinderopvang is ook bij Moeke de bereiding van de maaltijden van de ene dag op de andere stilgevallen. Gelukkig
Het Nieuwsblad (B) doet verslag van een onderzoek van de KU Leuven naar de wijze waarop jongeren op sociale media in aanraking komen met voeding.
In een column in Het Parool gaan Jaap Seidell en Jutka Halberstadt in op de vraag hoe een eerlijk en duurzaam voedselsysteem kan voorkomen dat de
Op de jaarlijkse Food Experience van de HAS Hogeschool in Den Bosch presenteren aanstormende foodprofessionals hun oplossingen voor duurzaamheid en gezondheid in de levensmiddelensector. Veel
Home / Blog
Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!