
Zomerse tomatenrisotto met mozzarella
Voor 4 personenbereiding ca. 30 min.40 g diepvriesdoperwten40 g sperziebonen, in stukjes2 el olijfolie150 g troskerstomaten½ ui, gesnipperd1 teen knoflook, geperst1 stengel bleekselderij, in stukjes30
Voor 4 personenbereiding ca. 30 min.40 g diepvriesdoperwten40 g sperziebonen, in stukjes2 el olijfolie150 g troskerstomaten½ ui, gesnipperd1 teen knoflook, geperst1 stengel bleekselderij, in stukjes30
Nu is komen vast te staan dat de meeste patiënten op de IC overgewicht stelt hoogleraar Voeding en Gezondheid Jaap Seidell (VU Amsterdam) in VoedingNU dat de
Gezondheidsnet doet verslag van het promotieonderzoek van kinderarts Ellen van der Gaag naar de relatie tussen voeding en het immuunsysteem bij jonge kinderen. Zij toont
Moeke kookt vandaag voor kindjes van ouders die niet thuis kunnen blijven.
Nog maar net maakten wij melding van het recente inzicht dat “adipositas” (zwaarlijvigheid) genezing van het Corona-virus bemoeilijkt of wij lezen dat de webredactie van BNR de
Dinsdag as. openen wij voor één dag onze nieuwe keuken om kinderopvanglocaties van een nieuwe voorraad verse maaltijden te kunnen voorzien. Zo draagt Moeke ook
In het Parool signaleren Jaap Seidell (hoogleraar voeding en gezondheid) en Jutka Halberstadt ( psycholoog en universitair docent kinderobesitas) dat mensen met hart- en vaatziekten, diabetes
Door het succes van onze verse kindermaaltijden is ons bedrijf in Utrecht te klein geworden. Uitbreiden was daar niet meer mogelijk. Onze zoektocht naar een
Door de plotse sluiting van de kinderopvang is ook bij Moeke de bereiding van de maaltijden van de ene dag op de andere stilgevallen. Gelukkig
Het Nieuwsblad (B) doet verslag van een onderzoek van de KU Leuven naar de wijze waarop jongeren op sociale media in aanraking komen met voeding.
In een column in Het Parool gaan Jaap Seidell en Jutka Halberstadt in op de vraag hoe een eerlijk en duurzaam voedselsysteem kan voorkomen dat de
Op de jaarlijkse Food Experience van de HAS Hogeschool in Den Bosch presenteren aanstormende foodprofessionals hun oplossingen voor duurzaamheid en gezondheid in de levensmiddelensector. Veel
Deze week lanceert Moeke een compleet nieuwe maaltijdlijn voor kinderen vanaf (ongeveer) 3 jaar. Grover van structuur en met nóg meer smaak dan de maaltijden
In een interview met het Parool maakt de nieuwe CEO Marit van Egmond er trots melding van dat AH als bijdrage aan een gezonde manier
Gezondheidsnet zet in een informatief artikel de feiten op een rij over palmolie, een vet dat in heel veel producten in de keuken-, koel- en
In Univers, het nieuwsbulletin van de Universiteit Tilburg leest Moeke een interessant verslag van een onderzoek onder basisschoolkinderen naar de invloed van het kijken naar
In een column in het Parool doet BN-vader Aart Rooijakkers verslag van zijn onderzoek naar de obesitasrisico’s voor zijn peutertweeling Puk en Keesje. Hij spreekt
De Volkskrant interviewt Tina Venema die aan de Universiteit Utrecht promoveert op “nudging”, het “duwtje” in de gewenste richting. Vooral de overheid probeert ons aan
Veel chronische ziekten hangen samen met overgewicht, en kunnen voorkomen worden door al van jongs af aan op een gezonde manier te leven. En dat
De directeur van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) Bianca Rootsaert is van mening dat op alle scholen en consultatiebureaus een diëtist(e) beschikbaar zou moeten
In Veghel hebben ze een heuse Verspillingsfabriek die in 2019 500.000 kilo groentes uit reststromen heeft verwerkt tot soepen en sauzen. Volgens directeur Rob Hutten gaat
In de reportage over het onderzoek “De staat van de boer 2” laat dagblad Trouw hoogleraar rurale sociologie Han Wiskerke aan het woord. Hij stelt
De PvdA in de provincie Utrecht vat de koe bij de horens in het discussiestuk “Voedselplan provincie Utrecht”.Volgens de Statenfractie is het huidige landbouwbeleid failliet.
In een artikel in het NRC van 11 december pleiten de wethouders Zorg van de gemeenten Rotterdam, Amsterdam en Utrecht voor invoering van een suikertaks.
Home / Blog
Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!