Nieuw op Moekes Menu: Kip in romige tomatensaus met macaroni
Een huisgemaakte tomatenpastasaus met verse ingrediënten maar dan een volle romige variant, die hadden we nog niet. De room is op basis van soja dus
Een huisgemaakte tomatenpastasaus met verse ingrediënten maar dan een volle romige variant, die hadden we nog niet. De room is op basis van soja dus
Het Voedingscentrum biedt betrouwbare informatie over voeding en helpt om gezonder, duurzamer en veiliger te kiezen. Op de website van het Voedingscentrum kunnen scholen nu alle
In Trouw leest Moeke over een interessant onderzoek dat Wageningen Universiteit deed in opdracht van onder andere de Vegetariërsbond en de Tapp coalitie, die duurzaam eten promoot. Overmatige
Stichting Keep Food Simple lanceerde onlangs het platform @vezelweetjes op Instagram. Via dit kanaal wil de stichting de boodschap overdragen dat vezels goed zijn voor je en
In zes korte afleveringen geeft Heel Holland Bakt-koningin Janny van der Heijden een inkijkje in ons hoofd als we soms bewust maar meestal onbewust voedselkeuzes
Op LinkedIn raakte Moeke geïnspireerd door een bericht over de succesvolle Finse strijd tegen overgewicht. Daar is het aantal 5-jarige kinderen met overgewicht gehalveerd! Niet via een
Soms wordt er zomaar ineens een nieuw woord bedacht dat met een ferme klap de spijker op zijn kop slaat. In haar 2-wekelijkse column in de Volkskrant
Imke de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen Universiteit. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Moeke deed daar al eerder
Schreven wij vorige week nog dat het met de schoollunch in Nederland de goede kant op gaat, vandaag kunnen wij trots melden dat de kinderen
In alle landen om ons heen is een gezonde schoollunch al heel lang een goede gewoonte. Zo niet in Nederland. Een recente enquête van Pointer onder leerkrachten
Met de Nutriscore kan de consument in één oogopslag zien hoe gezond een product is, een groene A is supergezond, een rode E heel ongezond.
Moeke wordt regelmatig gevraagd waarom er geen vegetarische vleesvervangers in de kindermaaltijden worden verwerkt. Denk aan vegetarisch gehakt en vegetarische kip. Ons antwoord is simpel:
Speciaal voor Moekes Krantje schreef Jet van Nieuwkerk (o.a. schrijfster van het kookboek Op!) onderstaande gastcolumn met de titel Jong geleerd, oud gedaan. Jong geleerd,
Uit ons Krantje: het recept voor erwtensoep voor thuis. Eet smakelijk! < Voor 4 porties van 250 gram > 125 g spliterwten 15 g (plantaardige)
Studenten Geneeskunde van het UMC Utrecht en studenten Voeding & Gezondheid van Wageningen University & Research hebben de krachten gebundeld in een bijzonder onderwijsproject. Samen
Moekes Maaltijd is aangesloten bij de Transitiecoalitie Voedsel (TcV), een coalitie van Nederlandse koplopers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid met als missie
Al eerder maakte Moeke er melding van dat in marketing van meestal ongezonde, bewerkte voedingsmiddelen ongeveer 3000 x zoveel geld omgaat als in voorlichting over gezonde
In de nieuwste editie van Moekes Krantje deelt gastcolumniste Jet van Nieuwkerk persoonlijke ervaringen over gezonde voeding voor jonge kinderen. Moeke sprak met Natascha Kooiman
In NRC leest Moeke dat we in Nederland wel veel nadenken en praten over een gezonde voedselomgeving maar weinig doen om die ook echt te realiseren. Dat
Per 1 januari 2024 gaat de belasting op frisdrank omhoog, als onderdeel van de zo zeer gewenste suikertaks. Niet alleen de bekende frisdranken gaan onder
Het was al wel duidelijk dat mensen uit zichzelf niet erg geneigd zijn om gezonde voedingsproducten te kopen. Maar nu heeft een onderzoek in twaalf
Ons land produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. We zijn na de Nederland Verenigde Staten de tweede grootste voedselexporteur
Pointer meldt dat Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid wil dat de industrie stappen zet met het beschermen van kinderen tegen junkfoodreclame. De leeftijdsgrens moet omhoog
? Broodje Jaap! is een wekelijkse podcast op Imafoodie.nl. Daarin gaan de makers steeds 15 minuten in gesprek met prof. Jaap Seidell, hoogleraar aan de VU
Home / Blog
Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!