Nieuws, tips, recepten en nog veel meer, Iedere 3 maanden met moekes gratis nieuwsbrief.

Rood vlees met een zwart randje

In Trouw leest Moeke over een interessant onderzoek dat Wageningen Universiteit deed in opdracht van onder andere de Vegetariërsbond en de Tapp coalitie, die duurzaam eten promoot. Overmatige

Lees verder

Vezelweetjes op Instagram

Stichting Keep Food Simple lanceerde onlangs het platform @vezelweetjes op Instagram. Via dit kanaal wil de stichting de boodschap overdragen dat vezels goed zijn voor je en

Lees verder

In Finland lukt het gewoon!

Op LinkedIn raakte Moeke geïnspireerd door een bericht over de succesvolle Finse strijd tegen overgewicht. Daar is het aantal 5-jarige kinderen met overgewicht gehalveerd!  Niet via een

Lees verder

Woekervoedsel

Soms wordt er zomaar ineens een nieuw woord bedacht dat met een ferme klap de spijker op zijn kop slaat. In haar 2-wekelijkse column in de Volkskrant

Lees verder

Past het dier nog op ons bord?

Imke de Boer is hoogleraar Dieren & Duurzame Voedselsystemen aan Wageningen Universiteit. Als systeemdenker wil zij bijdragen aan een duurzame voedseltoekomst. Moeke deed daar al eerder

Lees verder
warme lunch

Schoollunch goed op weg

In alle landen om ons heen is een gezonde schoollunch al heel lang een goede gewoonte. Zo niet in Nederland. Een recente enquête van Pointer onder leerkrachten

Lees verder

Nutriscore buitenspel?

Met de Nutriscore kan de consument in één oogopslag zien hoe gezond een product is, een groene A is supergezond, een rode E heel ongezond.

Lees verder

Jong geleerd, oud gedaan

Speciaal voor Moekes Krantje schreef Jet van Nieuwkerk (o.a. schrijfster van het kookboek Op!) onderstaande gastcolumn met de titel Jong geleerd, oud gedaan. Jong geleerd,

Lees verder

Samen studeren op gezonde voeding

Studenten Geneeskunde van het UMC Utrecht en studenten Voeding & Gezondheid van Wageningen University & Research hebben de krachten gebundeld in een bijzonder onderwijsproject. Samen

Lees verder

Plantaardig, het Nieuwe Normaal

Moekes Maaltijd is aangesloten bij de Transitiecoalitie Voedsel (TcV), een coalitie van Nederlandse koplopers in de wereld van landbouw, voedsel, natuur en gezondheid met als missie

Lees verder

Nieuwe editie Moekes Krantje

In de nieuwste editie van Moekes Krantje deelt gastcolumniste Jet van Nieuwkerk persoonlijke ervaringen over gezonde voeding voor jonge kinderen. Moeke sprak met Natascha Kooiman

Lees verder

Saptaks

Per 1 januari 2024 gaat de belasting op frisdrank omhoog, als onderdeel van de zo zeer gewenste suikertaks. Niet alleen de bekende frisdranken gaan onder

Lees verder
Moekes Blog

De voedsel BV

Ons land produceert voedsel in overvloed dat naar alle uithoeken van de wereld gaat. We zijn na de Nederland Verenigde Staten de tweede grootste voedselexporteur

Lees verder

Junkfood reclame in de ban?

Pointer meldt dat Staatssecretaris Maarten van Ooijen van Volksgezondheid wil dat de industrie stappen zet met het beschermen van kinderen tegen junkfoodreclame. De leeftijdsgrens moet omhoog

Lees verder
Soep voor kinderen

Podcast Broodje Jaap!

? Broodje Jaap! is een wekelijkse podcast op Imafoodie.nl. Daarin gaan de makers steeds 15 minuten in gesprek met prof. Jaap Seidell, hoogleraar aan de VU

Lees verder

Onze nieuwsbrief staat boordevol tips, recepten, weetjes en meer!

Ontvang onze gratis nieuwsbrief vier keer per jaar in je mailbox. Geen spam, beloofd!